Laatste nieuws

Het lijkt wel zomer met deze mieren

Is het echt al zó zomers warm of lijkt het zo? Er lopen zoveel mieren in de winkel rond! Ze zijn gemaakt van scrapmetal, oftewel afval van metalen voorwerpen. Verkrijgbaar in verschillende kleuren en afmetingen, kies zelf welke je hebben wilt. Deze mieren uit Afrika kunnen niet uitvliegen en ze komen niet op je zoetigheid af.

Waar komen deze mieren vandaan?

Ze worden gemaakt in Zimbabwe,  maar sinds 2014 ook in Kenia. Het zijn vooral jonge kunstenaars die met het maken van diverse voorwerpen hun creativiteit kwijt kunnen en zich verder kunnen ontwikkelen. De oprichter, Shadreck Huni, heeft het maken van kunst uit afvalmaterialen ontdekt toen hij zelf als student zijn inkomen moest verdienen. Deze Nederlander met een Zimbabwaanse achtergrond kon zijn kunstwerken goed verkopen en zo begon hij andere jongeren te helpen om dit werk ook te gaan doen. Hij geeft hen advies, helpt hen de kwaliteit te verbeteren, begeleidt hen bij de financiering en planning en hij stimuleert het onderwijs. Ook de kinderen zullen onderwijs krijgen, 10% van de opbrengst is daar voor bedoeld. Zo wordt de toekomst van iedereen in de omgeving van de ateliers verbeterd, meer onderwijs en betere inkomsten maken een betere samenleving mogelijk. Er is nauw contact tussen het hoofdkantoor in Nederland en de werkplekken in Afrika.

Uit welk materiaal worden de mieren gemaakt?

Van oude, afgedankte ijzer- en olievaten, oude auto’s, wasmachines, koelkasten en fornuizen wordt het metaal gehaald. Dat wordt sterk verhit om roest en verf te verwijderen. Dan wordt het in stukken geknipt en gezaagd en tenslotte tot een mooi kunstwerk gevormd. Vervolgens komen er vernislagen over en droogt het in de Afrikaanse zon.
Na het transport naar Nederland komt het  kunstwerk in diverse Europese landen terecht.
Daarmee werkt het twee kanten op:  van hergebruik naar een goede toekomst in Afrika én hier genieten van kunst.

 

 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>