Laatste nieuws

Houten vogels uit Indonesië

Prachtige houten vogels die een sieraad voor in je huis zijn. Zó zacht gepolijst dat je ze steeds wil ‘aaien'. Gemaakt in Indonesië door het bedrijf Budi Fair Craft. Ze zijn nieuw in de winkel, kom jij een favoriet uitkiezen? Momenteel hebben we alleen de kleinste van 30 cm, over enkele maanden komen er ook grotere van 50,60 en 80 cm. Maar we zijn er zó weg van dat we ze nu alvast willen laten zien.

 


Het bedrijf 'Budi Fair Craft is gevestigd bij de plaats Tampaksiring op Bali. Budi Hartono is al jaren actief met handgemaakte kunstvoorwerpen. In 2013 richtte hij samen met zijn vrouw Sonya Karmila het bedrijf op. Inmiddels heeft hij meerdere werknemers in dienst, mede gesteund door de importeur Wisnu. Er worden vooral kleine houten beelden gemaakt en bamboe windgongen. De beelden worden o.a. gemaakt van ‘kayu belalu’, een snelgroeiende houtsoort die door boeren als afscheiding van het land wordt gebruikt. Doordat het hout wordt bewerkt als het nog vochtig is, is het makkelijker te snijden. Daarna worden de voorwerpen in een oven droog gestookt, zodat het hout later niet kan splijten.

Sinds 2021 worden er van een andere houtsoort, ‘kaya jempinis’ , houten vogels gemaakt. Dit hout is een hoogwaardigere, legale soort die vooral ten oosten van Java voorkomt. Het hout heeft een mooie structuur en na het handmatige snijwerk worden de vogels glad gepolijst en vervolgens van lak voorzien. 

De doelstelling van Budi is om door middel van de Fair trade handel verder te kunnen doorgroeien, waarbij samenwerking met andere leveranciers een goede ondersteuning biedt. Nadat Wisnu als importeur stopte, heeft Madat Fair Treasures  in 2019 een deel van het Indonesische assortiment overgenomen. 

 
 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>