De chocolade van The Chocolate Makers is biologisch, eerlijk en planeetvriendelijk. De repen met zeezout karamel en de kerstbomen komen uit Peru en geven een uitgebalanceerde cacaosmaak en romige zoetheid. Bovendien zijn ze glutenvrij. Ze zijn gemaakt in samenwerking met de Awajún- gemeenschappen. Als je geniet van de reep, steun je de Awajún-bevolking en bescherm je het regenwoud.
De Chocolate Makers geven de cacaoboeren een eerlijk loon en praktische training. Zo kunnen de boeren de cacaokwaliteit verbeteren, onafhankelijk worden en een duurzame toekomst voor zichzelf en hun gezin opbouwen. Bij de verbouw en verwerking van de cacao wordt geen CO2 uitgestoten, er worden milieuvriendelijke verpakkingen gebruikt en de fabriek werkt op zonne-energie. Vaak wordt de cacao per zeilboot naar Amsterdam gevaren, waar het in een fabriek op een verantwoorde manier wordt verwerkt tot de repen e.d. De producten worden zoveel mogelijk per bakfiets of trein naar de verkooppunten vervoerd.





