Laatste nieuws

Kleurrijke strandtassen uit India

Ik ga op vakantie en neem mee… Een kleurrijke en 100% fairtrade strandtas uit India natuurlijk! Deze collectie strandtassen heeft een trendy uitstraling. Je maakt er de blits mee op het strand, maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken om mee te winkelen of als weekendtas. Want deze tassen zijn te mooi om alleen te gebruiken op warme stranddagen!

De tassen worden gemaakt in kleine (thuis)weverijen in Rajasthan, India. Het is een behoorlijk arbeidsintensief proces. De geweven katoenen stoffen worden bedrukt in een blokprint. Deze stof wordt aan de ene kant van het rubberen vel geplakt en de voeringstof aan de andere kant. Dan worden ze op een machine genaaid.

In de tas zit een hoofdvak met rits en nog een binnenvak, ook met een rits. Er zijn ook twee handige kleinere vakken voor een mobiele telefoon en sleutels. Zo raak je die niet meer kwijt in je tas.
 
 

 

Maandaanbieding september

20 % korting op alle tassen

Kom je werken bij de leukste winkel van Purmerend?

Wij zoeken een webredacteur met een vlotte pen. Je bent eindverantwoordelijk voor de inhoud en het uiterlijk van onze website en digitale nieuwsbrief. Je schrijft en publiceert leuke en pakkende artikelen. Onze 30 enthousiaste vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van fair trade artikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast heel gezellig dus ook heel zinvol! Lees verder >>