Laatste nieuws

Kunst van gerecycled materiaal voor in de tuin

Afgelopen week heeft onze inkoopgroep weer mooie nieuwe kunstbeelden ingekocht. Niet zomaar een paar beelden: deze worden gemaakt van gerecycled materiaal. Door het opnieuw gebruiken van afval kunnen naar schatting meer dan vijftien miljoen mensen in ontwikkelingslanden overleven. Ze maken van afval de mooiste dingen en kunnen zo een inkomen verdienen. Deze beelden staan dus niet alleen prachtig in je tuin, je helpt het milieu en de makers ook aan handje.

Zimba-Arts

Het bedrijf Zimba-Arts maakt de beelden van afval dat is gevonden op de stortplaatsen in Harare, Zimbabwe. Zimba-Arts is opgericht door Shadreck Huni, een Nederlander met Zimbabwaanse roots. Om zijn studie in Nederland te kunnen betalen, begon hij traditionele kunst te maken om te verkopen. Dit ging zo goed dat hij oude schoolgenoten uit Zimbabwe vroeg om hem te helpen. Nu verkoopt hij de beelden aan meer dan vierhonderd winkels in zes landen. Shadreck gelooft in creativiteit, talent en potentieel. Hij helpt jonge kunstenaars om hun vaardigheden te vergroten en kunst te verkopen op de Europese markt. Ook krijgen zij van hem opleidingen. Door de verkoop van hun producten krijgen ze een vast loon waarmee ze hun gezin kunnen onderhouden.  

 

Oude olievaten en kachels

Elk beeld is gemaakt van bijvoorbeeld oude olievaten, auto’s, wasmachines, koelkasten en kachels. Ze worden van de stortplaatsen in Harare gehaald. Het metaal wordt eerst in een vuur gestoken om verf en roest te verwijderen. Daarna wordt het in stukken gezaagd om er iets moois van te maken volgens een ontwerp van Shadreck of een andere ontwerper in dienst van Zimba-Arts. De kunst wordt vervolgens gelakt/geverfd en krijgt een vernislaag om het daarna te drogen onder de Afrikaanse zon.

Ons advies is om deze in de winter naar binnen te halen.

 

Alle blokzepen en zeephouders

Een heerlijk cadeau voor jezelf of om iemand te verwennen: diverse zeepproducten en zeephouders zijn nog steeds met 20% korting te koop!
Deze producten komen van verschillende leveranciers. De grootste keuze vind je bij de collectie van Botma & Van Bennekom, maar ook de zeepjes van Lastforrest (Fairitems) en de zeephouders van andere importeurs mogen met korting met je mee. Kom een mooi en lekker geurend zeepje kopen evt. met een fraaie zeephouder erbij.
 

Vacature Medewerker PR & Communicatie

De Wereldwinkel Purmerend zoekt een enthousiaste en gemotiveerde Medewerker voor de werkgroep PR & Communicatie.
Voor verdere informatie zie: