Laatste nieuws

Madat vazen uit Indonesië

Met de kleurrijke vazen van de importeur Madat maak je je huis een stuk fleuriger. De vazen hebben kleine vlakken in diverse kleuren. Daarom heten ze ook wel Mozaïekvazen. De aardwerkvazen zijn handgemaakt en daarom is elke vaas uniek, steeds weer anders. We hebben ze in diverse vormen en kleuren, maar ook in enkel rood of in blauw/wit.

 

De vazen
De grondstof voor de vazen van producent Benya is de roodbruine aarde ( ‘tanah godean’) uit de 2e of 3e aardlaag. Er wordt eerst handmatig een mal gemaakt. De producten van Benya zijn bekend om hun kleurrijkheid en diversiteit. Het aardewerk wordt gebakken bij een temperatuur van maximaal 850 graden. De kleurrijke designs worden na het bakken geheel handmatig aangebracht, wat het verschil in afwerking geeft. De vazen zijn wel waterproof, maar aan de onderzijde kan er condensvorming ontstaan. Rechtstreeks zonlicht kan op den duur kleurverschillen veroorzaken. Ze zijn niet bestand tegen vorst, maar ze zijn dan ook voor binnenshuis gebruik.

Waar komen de vazen vandaan?

We kenden deze vazen als vazen die door Wisnu worden geïmporteerd, maar in 2019 heeft Madat Fair Treasures de  jarenlange succesvolle samenwerking met BenyaArt Craft overgenomen. Er is besloten om minimaal 2 keer per jaar nieuwe collecties te kunnen presenteren met daarbij de trendy kleuren per seizoen te volgen.
Het bedrijf Benya Art Craft van producent Adnan Isdianto bevindt zich op het Indoneschische eiland Java. Adnan heeft zijn opleiding genoten aan de Academy of Arts in Yogyakarta. In 2004 is hij met een eigen werkplaats begonnen. In 2005 begon Adnan met Wisnu samen te werken. Na een enorme aardbeving in 2006 waarbij ook Adnans bedrijf’werd getroffen, heeft hij dankzij steun van enkele wereldwinkels een nieuwe werkplaats kunnen krijgen. Nu kan hij samen met steun van Madat verder met het ontwikkelen van nieuwe producten. Bovendien is Benya Art Craft deelnemer aan het project Usaha Kriya Yogya, een overkoepelende organisatie van fair trade producenten in midden Java.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>