Laatste nieuws

Manden en schalen van WomenCraft voor meer vrede in Tanzania

De manden en schalen van WomenCraft komen voort uit een unieke samenwerking tussen vluchtelingen en plattelandsvrouwen in Tanzania.

WomenCraft is een organisatie in Ngara in het noordoosten van Tanzania. Hun missie is het vergroten van de economie in gebieden waar oorlog en conflicten zijn. In Tanzania zelf, maar ook in Rwanda en Burundi. Dit doen ze door vluchtelingen en plattelandsvrouwen samen te brengen. Zij werken samen als één bedrijf met één gemeenschappelijk doel. Dit heeft ervoor gezorgd dat de spanningen tussen voormalige vluchtelingen en de gemeenschappen die deze vluchtelingen opvangen minder zijn worden. 

Sinds de oprichting in 2007 is WomenCraft gericht op vrede in de regio. Nu werken zo’n zeshonderd vrouwen samen als ware ambachtslieden. Zij hebben betere kansen omdat ze toegang hebben tot de wereldmarkt. De vrouwen maken prachtige manden en schalen. Hiervoor worden twee soorten gras gebruikt: stergras en papyrus. De materialen worden traditioneel geweven. De producten worden versierd met bananenschors of koorden van graanzakken. 

Meer informatie vind je op de website van Womencraft.

Maandaanbieding oktober

Deze maand 20% korting op al onze sieraden.
Kom gauw shoppen.