Laatste nieuws

Met een lekkere scheut van Pineut maak de heerlijkste gerechten

Streng geselecteerde oregano en salie, rechtstreeks uit Sicilië, vormen de basis ingrediënten van de vinaigrette van Pineut. Die kruiden hebben lekker liggen niksen in de zon, zodat ze gedroogd verwerkt kunnen worden. Zo puur natuurlijk komen ze terecht in de fles.

 

Wat is een vinaigrette eigenlijk?

Hoewel de ingrediënten uit Italië komen is een vinaigrette Frans. Het is een klassieke Franse dressing over een salade. Een mix van olie en azijn in de verhouding 3 op 1. Meestal op smaak gebracht met zout, peper of tuinkruiden. Bij Pineut worden Italiaanse kruiden, specerijen en groenten gebruikt die ‘anders dan anders ‘ zijn. Een dressing van de buitencategorie.Hoe gebruik je de vinaigrette?

  1. Meet in een maatbeker de olijfolie en de balsamicoazijn af, in verhouding 3 op 1.
  2.  Voeg samen een theelepel honing toe aan de fles.
  3.  Schud de fles goed en laat het minimaal 1 week staan.
  4. Na 1 week is de vinaigrette klaar, filteren is niet nodig. 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.