Laatste nieuws

Metalen kunst voor aan de muur

Tussen de bananenbomen staat het huis van Putu, een metaalbewerker uit Bali, Indonesië. Naast zijn huis staat een kleine werkplaats. Hier worden de prachtigste wandpanelen en andere sierlijke voorwerpen van metaal gemaakt.

 

Putu heeft een paar mensen in dienst die voorwerpen knippen uit metalen bladen. Daarna slaan ze met hamers diepte en reliëf in het metaal. Dan gaan de uitgeknipte delen naar de lassers. Dat zijn eigen ondernemers die vanuit hun eigen huis werken. Ze lassen de metalen plaatjes aan elkaar met metaaldraden of door te solderen.

 

 

Putu haalt de producten weer op en schildert ze in zijn werkplaats.  
Putu is blij en dankbaar dat het goed gaat als producent. Daarom heeft hij als dank een kleine tempel bij zijn huis laten bouwen. Daar mogen ook zijn buren gebruik van maken. Putu en zijn personeel werken onder de voorwaarden van eerlijke handel.    

 

        

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.