Laatste nieuws

Nationale week zonder vlees (en zuivel)

De week van 5 t/m 11 maart is de week waarin het de bedoeling is géén vlees (en evt. geen zuivel) te gebruiken voor je eten. Hiermee wordt zowel veel water bespaard als de CO2 uitstoot beperkt en je helpt de dieren ook nog eens mee. Dat het geen probleem hoeft te zijn om zonder vlees een lekkere maaltijd op tafel te zetten, bewijzen veel heerlijke recepten. Wist je dat je bij ons in de winkel veel producten kunt kopen die je hierbij kunt gebruiken? Als voorbeeld voor een maaltijd is hierbij een recept voor een gele curry. Ga je dit ook eens proberen of kijk je wat we verder nog in de winkel hebben?

De gele curry is te maken met een aantal producten uit het Fairtrade Original assortiment en wat andere ingrediënten. Deze gele curry is van begin tot eind geproduceerd in Thailand, naar oorspronkelijk recept. Misschien is het handig om iets minder peper toe te voegen als je niet van erg scherp houdt. Door de producten van Fairtrade Original te gebruiken help je de boeren om hun verbouw van groenten en kruiden te verbeteren en hen verder te ontwikkelen, waardoor de mensen een beter bestaan krijgen.

Het recept:

  Ingredienten: 
•    1 ui gesnipperd 
•    1 teen knoflook uitgeperst 
•    1 bosje lente-ui in ringen gesneden 
•    1 zakje jonge blad spinazie 150 gram 
•    3 zoete aardappels in blokjes 
•    2 eetlepels zonnebloemolie 
•    50 gram gehakte ongezouten pinda's 
•    1/2 tl kaneel 
•    zout en peper 
Ingredienten van Fairtrade original: 
•    1 blik kokosmelk 400 ml 
•    1 pakje gele curry pasta 
•    1 blik ananas 227 gram 
•    300 gram pandanrijst 
Bereidingswijze: 
•    Verwarm de oven voor op 180ºC. Doe de zoete aardappels op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olie. Kruid met peper en zout en zet ze in de oven voor ongeveer 25 minuten. Tot ze zacht zijn en goudbruin gekleurd 
•    Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Fruit ondertussen de ui en knoflook glazig met 1 eetlepel olie in een pan. 
•    Voeg de currypasta toe en fruit even mee. Giet vervolgens de kokosmelk erbij en breng aan de kook. 
•    Voeg de kaneel, de spinazie, de helft van de lente-ui en de zoete aardappel toe en laat op laag vuur nog 3 minuten pruttelen. 
•    Doe op het eind de ananas erdoor en verwarm even mee. Doe de rijst in een kom en schep de curry erover. Garneer met de achtergehouden lente-ui en de gehakte pinda’s.