Laatste nieuws

Olijfolie uit Griekenland, een kostelijke lekkernij

Als de zonnebloemolie slecht verkrijgbaar is en je toch zomerse gerechten wilt proeven, kun je misschien de olijfolie uit Griekenland gebruiken. De olie van Ladi Biosas is een zuivere, niet gefilterde olijfolie die daardoor nog alle voedingsstoffen bevat. De olijfolie kun je voor allerlei gerechten gebruiken. Natuurlijk in salades, maar ook zelfs bij ijs of om lekkere hapjes te maken. De fles zelf is al een kunstwerk op je tafel.

 

De extra virgin olie komt van slechts één ras olijven, de Koroneiki olijven, één van de beste variëteiten ter wereld. Het klimaat, de goede grond, de bries in het Middelandse Zee gebied en de 600m hoogte van de eigen olijfgaard helpen mee om zonder gebruik van giftige middelen een uitstekende olijfolie te kunnen produceren. De olijfgaard ligt in het  Griekse dorp Kefalovryso ( Messinië),  42 km van Kalamata, in het zuiden van het schiereiland Peloponnesos. De via biologische teelt verkregen olie is helder, doordat men die minstens 50 dagen heeft laten rusten. De olie is verkrijgbaar in een naturel smaak, maar ook met die van sinaasappel of citroen.

 

Wat of wie is Ladi Biosas ?

Ladi Biosas , wat Duurzaamheid betekent, is een klein familie bedrijf. Met hun olijfolie zijn al 9 internationale prijzen gewonnen. Het belangrijkste is echter dat er samen met vrienden en familie genoten wordt van het eten en het gezelschap. Daarbij is ook de kunst belangrijk, vandaar dat de olie in een speciale, keramische fles wordt geleverd. Deze fles heeft een beperkte oplage en is ontworpen en gemaakt door George Vavatsis.
 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>