Laatste nieuws

Sfeervolle handbeschilderde kaarsen van NOBUNTO

Het is bijna jammer om deze kaarsen-kunstwerkjes te laten branden! Je kunt ze natuurlijk voor de sier neerzetten, maar het is ook wel gezellig om ze aan te steken. Elke kaars heeft een andere kleurencombinatie. Dit is nog maar een kleine selectie, dus kom gerust even langs in de winkel om onze uitgebreide assortiment te zien!

Hoe worden de kaarsen gemaakt
Allereerst wordt er een lont van hoge kwaliteit gebruikt, uit natuurlijke materialen, en de allerbeste soort kaarsenwas. Als de was is omgevormd tot de kaarsen kunnen ze beschilderd worden. In de verf zitten geen giftige verfstoffen, zodat er veilig gewerkt wordt.
De beschildering van de kaarsen is een heel proces. Eerst wordt de achtergrondkleuren aangebracht door hen die hiervoor zijn opgeleid, daarna worden ze door kunstenaars beschilderd in diverse motieven, de kwaliteit van de kaarsen wordt zorgvuldig beoordeeld en tenslotte worden ze door anderen behoedzaam ingepakt in dozen van gerecycled karton. 
De ca. 50 verschillende versieringen zijn gebaseerd op het karakteristieke  Kaaplandschap, de kenmerkende levenslust van de makers en de culturele tradities van het land. 

Waarvoor staat Nobunto
De handbeschilderde, unieke kaarsen van NOBUNTO worden gemaakt in het dorpje Napier, ca. 180 km van Kaapstad in Zuid- Afrika. Nobunto is een producent die al 15 jaar handbeschilderde kaarsen laat maken door kansarme mensen, vooral vrouwen, die hiermee een eerlijk inkomen krijgen. Nobunto wil de armoede bestrijden, niet alleen door werkgelegenheid te bieden, maar ook door maatschappelijke, ethische en duurzame verantwoordelijkheid te nemen. Eerlijke werkmethoden zijn een combinatie van de hoge kwaliteit van de materialen en het behouden en verder ontwikkelen van de traditionele vaardigheden van de kunstenaars.
Nobunto betekent in de lokale  Sotho taal: “ Voor de mensen”
De naam, zowel als het logo van vier ineengestrengelde handen, symboliseert waarden als: gemeenschap, samenwerking, vriendschap, harmonie, helpende handen, multicultureel, mensen, teamwork en Fair Trade.
 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>