Laatste nieuws

Sjaals en haarbanden uit de Himalaya

Sinds korte tijd hebben we sjaals en haarbanden, die gemaakt zijn van oude sari’s. Sari’s zijn lappen stof die een kledingstuk vormen voor vrouwen in India en omgeving. De sjaals en haarbanden worden handgemaakt van hergebruikte saristoffen door vrouwen in de Himalaya. Het maken van de sjaals en haarbanden levert niet alleen een eerlijk inkomen voor de vrouwen op, maar maakt ook dat zij, hun familie en de mensen in hun gemeenschap niet in mensenhandel belanden. Ook wordt voorkomen dat de stoffen op de vuilstort belanden. Jij een mooi, kwalitatief goed product en hulp daar op twee fronten, een win-,win-, win-situatie!

In Zuid-Azië worden jaarlijks 150.00 mensen verhandeld. 44% zijn vrouwen, 21% zijn meisjes. Daarom zet Himalaya Freedom Co zich in om deze mensenhandel tegen te gaan. De visie van Himalayan Freedom Co is glashelder: een einde maken aan de handel in en uitbuiting van vrouwen in de Himalaya. Door waardig werk en herstellende gemeenschapssteun creëren ze waardevolle alternatieven voor de routes die naar mensenhandel leiden. 
De producten:
De vrouwen maken prachtige producten, voornamelijk gemaakt van gerecyclede sari of metaalmateriaal, zoals messing. De sari’s bestaan deels uit zijde, deels uit een mix van stoffen.  Elk product vertelt een verhaal van de vrouw die het gemaakt heeft – handgemaakt met de grootste zorg. Ze zijn omringd door de grootste en mooiste bergen ter wereld. Ze respecteren de gemeenschappen en omgevingen waarin ze werken, werken met lokaal beschikbare materialen en recyclen alle resten metaal en stoffen om afval te verminderen.
De  Sari Infinity Sjaal voegt een prachtig vleugje kleur en stijl toe aan je collectie. Ook de kleurige haarbanden geven je kleding een fraaie aanvulling. Je kunt de sjaal op meerdere manieren omslaan, 2 of 3 keer om de nek.