Rode sangría
De Spaanse zomer voel je met de rode wijn sangría. In de karaf of in het potje zitten gevriesdroogde aardbei, appel, blauwe bes en sinaasappel. Voeg zelf rode wijn toe, laat het 30 minuten intrekken, en serveer met bruisend water en ijsklontjes een vleugje Spanje in je eigen huis (of tuin).
Witte sangría
Voor een meer exotische variant kies je de Witte sangria. Deze bevat gedroogde ananas, manga, appel en sinaasappel. Doe hier witte wijn bij en laat het ook 30 minuten intrekken.Voeg dan het water toe en ijsklontjes. Je voelt je in de tropen.
Voor wie de alcoholsmaak nog sterker wil: je kunt er nog een scheut triple sec likeur of brandy aan toevoegen.
De mensen van Pineut
Twee vriendinnen, Femke en Marlies begonnen als hobby met het uitproberen door kruiden en specerijen te mengen om nieuwe smaken te maken. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot hét doe-het-zelf merk van Nederland. Bij Pineut draait het om kans gelijkheid, om van betekenis te zijn voor hen die het extra nodig hebben. Zo werken ze samen met lokale ondernemers voor de inkoop van de ingrediënten; voor de productie met mensen met een afstand tot de arbeidersmarkt. Sinds dit jaar is daar nog aan toegevoegd: een donatie van 1% van de omzet aan projecten ter bevordering van kans gelijkheid. Met de doe-het-zelf producten willen ze de liefde voor mooie ingrediënten en verrassende combinaties aanwakkeren en je inspireren om meer lekkers zelf te maken. Een beetje liefde en aandacht smaakt altijd naar meer.