Laatste nieuws

Traditionele Vietnamese prints op moderne vazen

Modern en traditioneel ontmoeten elkaar in de design vazen van Piet Hein Eek. We kennen hem vooral van meubels die zijn gemaakt van sloophout. Voor deze vazen ging hij de uitdaging aan om traditionele prints uit Vietnam op een moderne manier toe te passen op de vazen.

Op verzoek van Fair Trade Original werkte hij daarbij samen met Vietnamese pottenbakkers. Voor zijn eigentijds gevormde vazen heeft hij deze Vietnamese glazuurschilders gevraagd om de originele, traditionele kleuren en motieven te gebruiken. De historische patronen en technieken blijven behouden en maken zijn vazen tot prachtige pronkstukken en mooie gebruiksvoorwerpen. Door een bepaalde ‘dip’ techniek blijft een deel van de hals glazuurvrij. Deze keramieken vazen zijn waterdicht.

De productie en handel

De vazen worden op een eerlijke manier geproduceerd, zodat de Vietnamese pottenbakkers daadwerkelijk goed kunnen leven van hun werk.
FairForward laat de vazen produceren onder het merk Fair Trade Original. Door samen te werken met verschillende handelspartners zorgt FairForward ervoor dat de inkoop van de producten goed geregeld is en de export naar de Europese markt op de juiste manier verloopt.
Met de vazen van Piet Hein Eek haal je dus iets moois en bruikbaars in je huis met een eerlijke basis.
 

 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.