Laatste nieuws

Unieke Silaiwalipoppen

Deze prachtige lappenpoppen zijn gemaakt door vrouwen die zijn gevlucht uit Afghanistan. Ze wonen nu in India, omdat ze niet terug kunnen. De poppen zijn met de hand gemaakt. Elke pop is uniek en draagt haar eigen traditionele outfit.

Fairtrade én duurzaam 

De Social Enterprise Silaiwali uit New Delhi in India traint vrouwelijke vluchtelingen in het maken van lappenpoppen. De katoenen stoffen komen van de grote afvalberg uit de kledingindustrie. Ze worden anders vernietigd terwijl ze nog van goede kwaliteit zijn. De vrouwen maken hier prachtige poppen van. Ze voegen kwaliteit toe aan het originele materiaal. Dit heet ‘upcyclen’. De vrouwen werken in een milieuvriendelijke ambachtelijke werkplaats van de oprichters Iris Strill en Bishwadeep Moitra. Iris is productontwerper en haar man grafisch ontwerper en fotograaf. Het was hun droom om te zorgen voor eerlijk werk voor vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking. De Silaiwali poppen zijn inmiddels symbool voor wat je kunt doen voor je medemens. 

 

Mooi verpakt 

De pop komt met een matrasje, hoofdkussen en sprei. De verpakking (het bedje) is een mooie vouwbare kartonnen cadeaudoos met een draaglus. De pop zelf is 47 x 13 centimeter. Aan elke pop hangt een QR code. Daarmee kun je het mooie verhaal achter de poppen zien in een filmpje. Ook krijg je een brochure met het verhaal en achtergrond informatie over Silaiwali.

Foto van Fairitems, dé importeur van deze unieke poppen.

https://www.youtube.com/watch?v=tYIWuDjmcVo&feature=emb_rel_end

 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.