Laatste nieuws

Unieke Silaiwalipoppen

Deze prachtige lappenpoppen zijn gemaakt door vrouwen die zijn gevlucht uit Afghanistan. Ze wonen nu in India, omdat ze niet terug kunnen. De poppen zijn met de hand gemaakt. Elke pop is uniek en draagt haar eigen traditionele outfit.

Fairtrade én duurzaam 

De Social Enterprise Silaiwali uit New Delhi in India traint vrouwelijke vluchtelingen in het maken van lappenpoppen. De katoenen stoffen komen van de grote afvalberg uit de kledingindustrie. Ze worden anders vernietigd terwijl ze nog van goede kwaliteit zijn. De vrouwen maken hier prachtige poppen van. Ze voegen kwaliteit toe aan het originele materiaal. Dit heet ‘upcyclen’. De vrouwen werken in een milieuvriendelijke ambachtelijke werkplaats van de oprichters Iris Strill en Bishwadeep Moitra. Iris is productontwerper en haar man grafisch ontwerper en fotograaf. Het was hun droom om te zorgen voor eerlijk werk voor vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking. De Silaiwali poppen zijn inmiddels symbool voor wat je kunt doen voor je medemens. 

 

Mooi verpakt 

De pop komt met een matrasje, hoofdkussen en sprei. De verpakking (het bedje) is een mooie vouwbare kartonnen cadeaudoos met een draaglus. De pop zelf is 47 x 13 centimeter. Aan elke pop hangt een QR code. Daarmee kun je het mooie verhaal achter de poppen zien in een filmpje. Ook krijg je een brochure met het verhaal en achtergrond informatie over Silaiwali.

Foto van Fairitems, dé importeur van deze unieke poppen.

https://www.youtube.com/watch?v=tYIWuDjmcVo&feature=emb_rel_end

 

Maandaanbieding september

20 % korting op alle tassen

Kom je werken bij de leukste winkel van Purmerend?

Wij zoeken een webredacteur met een vlotte pen. Je bent eindverantwoordelijk voor de inhoud en het uiterlijk van onze website en digitale nieuwsbrief. Je schrijft en publiceert leuke en pakkende artikelen. Onze 30 enthousiaste vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van fair trade artikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast heel gezellig dus ook heel zinvol! Lees verder >>