Laatste nieuws

Vakantie: tijd voor vissen?

In de zomer kun je in je vakantie misschien uit vissen gaan. Tijdens de vakantie is er géén school, maar wél is er deze school vissen. Als je geen echte visser bent, kun je deze metalen vissen als wanddecoratie ophangen. De sierlijke vissenlijfjes lijken in beweging te zijn. Doordat ze een stukje van de wand afkomen, is het alsof ze zo je kamer in zwemmen. Zijn het sardientjes? Of misschien de nieuwe haringen, die er vanaf nu zijn? Als je niet van vissen houdt: er zijn in de winkel nog meer mooie, andere wanddecoraties. Kom je ook eens kijken?


Deze vissen komen uit Bali, Indonesië
Daar zijn de producent Gede Yasha met zijn vrouw in een klein atelier op het platteland begonnen en hebben inmiddels een goede werkplaats. Zij geven daar werkgelegenheid aan mannen en vrouwen. In een veilige werkomgeving zijn de taken goed verdeeld. De mannen snijden het metaal, lassen en solderen allerlei stukken aan elkaar zodat het gewenste ontwerp ontstaat. De vrouwen zorgen dan voor de afwerking. Zij schuren het metaal en geven het de gewenste kleur met loodvrije verf. Dan verpakken ze de producten en kunnen die worden verzonden.

De importeur Sarana
Deze werkt samen met de werkplaats op Bali. Dankzij adviezen en hulp bij het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen kan de producent zijn toekomst verbeteren en wellicht zijn werkplaats uitbreiden. Via Centrum Mondiaal zijn deze vissen in Nederland te koop.
 

Mei aanbiedingen verlengd

De aanbiedingen van de maand mei die t/m 13 mei gepland waren, zijn vanwege het succes nog verlengd! Kom daarom gebruik maken van 20 % korting op een aantal producten die nog maar een korte tijd in de winkel verkrijgbaar zijn.
Dit geldt voor de 
1) Zeepjes en zeephouders
2) Dolores (Mexicaans) aardewerk en 
3) De Cooking bags (stooftassen).

Deze aanbiedingen lopen nog net tot aan Vaderdag, t/m uiterlijk 17 juni.
Lees verder>>

Vacature Medewerker PR & Communicatie

De Wereldwinkel Purmerend zoekt een enthousiaste en gemotiveerde Medewerker voor de werkgroep PR & Communicatie.
Voor verdere informatie zie: