Laatste nieuws

Vakantie: tijd voor vissen?

In de zomer kun je in je vakantie misschien uit vissen gaan. Tijdens de vakantie is er géén school, maar wél is er deze school vissen. Als je geen echte visser bent, kun je deze metalen vissen als wanddecoratie ophangen. De sierlijke vissenlijfjes lijken in beweging te zijn. Doordat ze een stukje van de wand afkomen, is het alsof ze zo je kamer in zwemmen. Zijn het sardientjes? Of misschien de nieuwe haringen, die er vanaf nu zijn? Als je niet van vissen houdt: er zijn in de winkel nog meer mooie, andere wanddecoraties. Kom je ook eens kijken?


Deze vissen komen uit Bali, Indonesië
Daar zijn de producent Gede Yasha met zijn vrouw in een klein atelier op het platteland begonnen en hebben inmiddels een goede werkplaats. Zij geven daar werkgelegenheid aan mannen en vrouwen. In een veilige werkomgeving zijn de taken goed verdeeld. De mannen snijden het metaal, lassen en solderen allerlei stukken aan elkaar zodat het gewenste ontwerp ontstaat. De vrouwen zorgen dan voor de afwerking. Zij schuren het metaal en geven het de gewenste kleur met loodvrije verf. Dan verpakken ze de producten en kunnen die worden verzonden.

De importeur Sarana
Deze werkt samen met de werkplaats op Bali. Dankzij adviezen en hulp bij het ontwikkelen van nieuwe ontwerpen kan de producent zijn toekomst verbeteren en wellicht zijn werkplaats uitbreiden. Via Centrum Mondiaal zijn deze vissen in Nederland te koop.
 

Maandaanbieding juli is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>