Laatste nieuws

Van kogelhulzen tot prachtige sieraden

Ja, je leest het goed: deze prachtige sieraden van Ellilta uit Ethiopië zijn voor een deel gemaakt van omgesmolten kogelhulzen! Arme boeren vinden de hulzen op hun land en verdienen wat extra’s als ze ze doorverkopen aan Ellilta. Zij smelten de hulzen om tot kralen die later in de sieraden worden verwerkt.

De sieraden zelf worden gemaakt door vrouwen die gered zijn uit de sekswereld. Na een leven vol pijn en mishandeling krijgen ze door hun werk bij Ellilta een kans op een nieuw en beter leven voor zichzelf en hun kinderen. De vrouwen maken met messing, leer, hout en kralen de mooiste sieraden.

Ellilta werd in 2012 opgericht om Ellilta Women at Risk (EWAR) financieel te ondersteunen. In de afgelopen negen jaar heeft Ellilta zich gericht op het produceren van sjaals en sieraden voor export. Alle winst gaat rechtstreeks naar EWAR.

Fairitems is exclusieve importeur en distributeur van Ellilta Products.
Lees meer op de website van Ellilta Products.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>