Laatste nieuws

Wanddecoratie metalen vogels in rek uit Indonesië

Als aanvulling op het vorige bericht nog even de wanddecoratie met vogels in een rek uit Indonesië apart belicht. Dit rek wordt via de importeur Sarana naar Nederland gebracht. De kleurrijke vogels vrolijken je wand op, ze zijn bijna hoorbaar aan het fluiten. Ook deze wanddecoratie is gemaakt van scrapmetal, oftewel schrootafval.

 

Lees verder>>

Hoe wordt het gemaakt?
De mannen zijn verantwoordelijk voor de productie. Zij snijden het materiaal, lassen en solderen allerlei stukken aan elkaar zodat het gewenste ontwerp ontstaat. De vrouwen nemen daarna de afwerking voor hun rekening. Zij schuren vervolgens het metaal en werken het af in de gewenste kleur.


Welk bedrijf maakt het?
Artisans, de makers van de metalen kunstwerken. Dit familiebedrijf is gevestigd op het platteland van Bali. Het is ruim 2 uur rijden van de hoofdstad Denpasar. De eigenaar runt samen met zijn vrouw de werkplaats. Ze hebben zo’n 20 medewerkers in dienst, waarvan het merendeel vrouw is. Zo helpen ze de werkeloosheid in dit gebied te verlagen. 
De eigenaar wil graag in de toekomst zijn bedrijf uitbreiden zodat hij nog meer mensen werk kan bieden. Sarana werkt samen met deze producent zodat hij zijn productie capaciteit kan versterken. Hierdoor kan hij ook zijn kennis van de westerse markt vergroten. Hij krijgt organisatie adviezen, hulp bij het ontwikkelen van nieuwe designs en Sarana levert westerse trends aan. Op die manier worden de toekomstkansen van deze producent verbeterd.

Maandaanbieding oktober 2022 Kaarsen met 20% korting

Het is alweer oktober en dat betekent kortere, koude dagen. Wat is het dan heerlijk om het thuis gezellig te maken met kaarsen. We hebben veel verschillende soorten kaarsen en deze maand zijn ze allemaal met 20% korting!
 Lees verder>>