Laatste nieuws

Wereld chocolade dag

Op 7 juli is het de Wereld Chocolade dag. Deze dag is ontstaan, omdat in 1550 op deze datum de chocolade voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd. Eerst alleen in Spanje, toen Hernán Cortés vanuit Mexico de cacaobonen meebracht. De rest van Europa ontdekte deze chocolade pas later, in Nederland pas tussen 1610 en 1640.

Er is ook een Internationale Dag van de chocolade op 13 september. Dan wordt herdacht dat op die datum in 1857 de oprichter van de 'Hersley Chocolate Company' werd geboren.
Wat is chocolade?
Chocolade wordt gemaakt van de bonen van de cacaoboom. De bonen worden gedroogd, schoongemaakt en geroosterd. Dan wordt de schil verwijderd en worden de bonen vermalen tot cacaomassa, dat is pure chocolade in ruwe vorm. Deze massa wordt vloeibaar gemaakt en vervolgens verwerkt in cacaobestanddelen en cacaoboter. Ze worden beiden gebruikt voor de productie van chocolade.
In onze winkel
Wij hebben chocolade van ‘Bite to Fight’ (van Oxfam), en natuurlijk die van ‘The Chocolatemakers’. Nu zijn er ook de chocolade "Bikkels". Alle chocolade is gemaakt op een duurzame manier en tegen een eerlijke prijs in de handel gebracht. Kies een chocolade die je zelf lekker vindt of cadeau wilt geven.