Laatste nieuws

Wereldwinkel neemt initiatief voor een fair trade Purmerend

Purmerend een fair trade gemeente? Als het aan onze winkel ligt wel! We hebben het initiatief genomen om van Purmerend een fair trade gemeente te maken. Dit is een eervolle titel die aangeeft dat bedrijven (onder andere winkels en horeca), inwoners, maatschappelijke organisaties en de lokale overheid samenwerken voor meer eerlijke handel in hun gemeente.

Al meer dan vijftig jaar zetten we ons met hart en ziel in voor eerlijke handel. Bestuurslid Jeroen Adolfs: “We willen met dit initiatief nog meer mensen en organisaties meekrijgen in fair trade gedachte. Als we meer fair trade producten gaan gebruiken en verkopen, zorgen we met elkaar voor meer werkgelegenheid en betere werkomstandigheden van boeren en producenten in ontwikkelingslanden. Daar wil je als inwoner of ondernemer toch vast je steentje aan bijdragen!”

Doe mee in de lokale werkgroep.

Stap één in het krijgen van de titel ‘Fair Trade Gemeente’ is het oprichten van een lokale werkgroep. Adolfs: “Met deze werkgroep werken we ons idee de komende tijd verder uit in een concreet werkplan. We willen hier zoveel mogelijk ondernemers uit verschillende branches bij betrekken. Dus wie nog met ons mee wil meedoen in de werkgroep, is van harte welkom.” De werkgroep neemt initiatieven om de titel te behalen en zorgt er daarna voor dat de gemeente de titel blijft houden. 

Steun van de gemeente

Het college van B&W van de gemeente Purmerend heeft de gemeenteraad in een brief laten weten dat zij wil meewerken aan het initiatief van de Wereldwinkel. De gemeenteraad heeft hier vorige week op haar beurt mee ingestemd. Dat betekent dat de Wereldwinkel het verzoek bij Fair Trade Gemeente kan indienen en het werkplan kan gaan uitvoeren. Adolfs: “Het besluit van de gemeente is een belangrijke stap, die steun hadden we echt nodig. Hierna wordt het ook spannend, want we hebben veel deelnemers nodig om dit te laten slagen. We hopen dan ook dat ons initiatief zich als een olievlek verspreidt in de gemeente en dat de ondernemers eerlijke handel net zo belangrijk vinden als wij. Als iedereen meedoet, gaat het ons vast lukken!”

Op de website van fair trade gemeenten kun je de vorderingen volgen. Doe je ook mee? 

Werken bij de wereldwinkel

Wij zoeken een enthousiaste en gemotiveerde:
Medewerker PR & communicatie

Heb je affiniteit met of ervaring in PR en communicatie, en leg je makkelijk contacten? Als medewerker PR en communicatie werk je aan het verhogen van onze naamsbekendheid en zorg je ervoor dat onze winkel in de regio bekend staat als dé fair trade cadeauwinkel. Verder ben je eindverantwoordelijk voor het uiterlijk en de inhoud van onze website en nieuwsbrief. Onze vrijwilligers zetten zich met hart en ziel in voor de verkoop van de fair trade cadeauartikelen, zodat de makers uit ontwikkelingslanden een beter bestaan krijgen. Werken bij ons is naast gezellig dus ook heel zinvol!
Lees verder >>

Lokaal kerstpakket cadeau

Heb jij een lokaal kerstpakket cadeaukaart ingewisseld voor een leuk, origineel cadeau uit onze winkel? Houdt er dan rekening mee dat je deze voor 28 februari ophaalt in de winkel.