Laatste nieuws

Zorgpoppetjes en Bonequinhas

Gelukspoppetjes, piekerpoppetjes, probleempoppetjes.

Hoe je ze ook noemen wilt, ze dienen allemaal hetzelfde doel: zorgen wegnemen en geluk brengen. Dat is tenminste het verhaal van de Indianen die hoog in de bergen van Guatemala wonen en van de bewoners van Braziliaanse sloppenwijken. Hun poppetjes zien er heel verschillend uit, maar de boodschap is dezelfde.

Veel mensen kunnen niet goed slapen omdat ze over hun problemen piekeren. Een zorgpoppetje kan hen helpen.

 

Hoe het werkt 

Voor je gaat slapen vertel je je problemen aan een zorgpoppetje. Daarna leg je het onder je kussen en je kunt gerust gaan slapen. De kans is groot dat als je de volgende morgen wakker wordt, je problemen veel minder zijn en soms zelfs opgelost. Zo geloven de Indianen.

Alle poppetjes werken goed mits je ze op de juiste manier gebruikt, aldus de makers van de poppetjes.

 

·       Stop je een zorgpoppetje in je portemonnee, dan geef je weinig geld uit.

·       Een zorgpoppetje in de auto geeft je bescherming.

·       Draag je een zorgpoppetje aan een ketting om je hals, dan heb je een goede gezondheid.

·       Draag je een poppetje in je linker zak, dan ontvang je veel passie!

Van de Bonequinhas bestaan verschillende varianten: jongetjes, meisjes, bruidspaartjes, zwangere vrouwtjes, noem maar op.

 

Bijgeloof.

Het klinkt allemaal eenvoudig, maar het is natuurlijk bijgeloof. Dat geldt voor veel symbolen en tradities uit het verleden. Maar als je er niemand kwaad mee doet is het toch leuk om te hebben of cadeau te geven. Iedereen kan een beetje geluk gebruiken nietwaar.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>