Laatste nieuws

20 % korting op Mexicaans aardewerk op 10 mei 2022

Speciaal voor de eerste actiedag van de feestweek is op 10 mei het Mexicaanse aardewerk in de aanbieding. Deze kleurrijke potten en dieren zijn gemaakt volgens een oeroude traditie. Ze vrolijken je huis of tuin op, ze kunnen binnen of buiten staan. Alleen bij vorst moeten ze naar binnen. Importeur is Esperanza.

Vrouwen maken de potten en dierfiguren met een eigen ontwerp, elk stuk is anders. Van klei uit de Mexicaanse heuvels worden de voorwerpen gemaakt. Eerst gieten de mannen de klei in mallen.Na het drogen worden de producten gebakken. De vrouwen tekenen de versieringen erop en verven deze in met felle kleuren.Dan gaat alles opnieuw de oven in, er komt een extra glazuurlaag op en alles wordt nog een laatste keer gebakken. Mannen helpen bij het in- en uitladen van de ovens. Deze techniek is al 500 jaar in Mexico bekend, maar komt oorspronkelijk uit Marokko en is door de Spanjaarden naar Mexico mee gebracht. Nu kunnen er gezinnen een beter bestaan mee opbouwen. De opbrengsten maken  nieuwe investeringen mogelijk, zoals nieuwe ovens, wat tot hogere productie leidt.
 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>