Laatste nieuws

Ei, ei, een ei hoort erbij!

Over een paar weken is het Pasen en daar horen eieren bij. Wij hebben die niet om op te eten, maar wel om je huis mee te versieren. Je zag de glazen eieren al van Ngwenya uit Swaziland. Maar we hebben ook paaseitjes als een kaars en eitjes van hout of capiz. De paaseitjes als kaarsen komen uit Zuid-Afrika. Ze zijn handgemaakt door de producent Nobunto, die ook andere fraaie kaarsen maakt. Elke kaars is uniek. Ze staan mooi bij je feestelijke Paastafel of in een gezellig ingericht hoekje met Paasartikelen.

Nobunto
Nobunto is een kleine organisatie in Napier, Zuid-Afrika, ca. 180 km ten oosten van Kaapstad. Hier werken kansarme mensen, voornamelijk vrouwen, in een werkplaats waar ze een eerlijk inkomen verdienen. Nobunto streeft verder naar bestrijding van armoede, niet alleen door werkgelegenheid te bieden, maar ook door sociale, ethische en duurzame verantwoordelijkheid te nemen. Het behouden en ontwikkelen van de traditionele vaardigheden en het gebruik van hoge kwaliteit van de materialen staat voorop en wordt gecombineerd met de eisen van Fairtrade werkmethoden.
Nobunto betekent in de lokale Sotho taal "voor de mensen". De naam, zowel als het logo van vier ineengestrengelde handen, symboliseert waarden als: gemeenschap, samenwerking, vriendschap, harmonie, helpende handen, multicultureel, mensen, teamwork en Fair Trade.

Het maken van de kaarsen
In de eerste stap worden de achtergrondkleuren geschilderd door speciale achtergrondschilders. Dan worden de verschillende ontwerpen vakkundig geschilderd door de kunstenaars, de kwaliteit wordt zorgvuldig gecontroleerd en vervolgens zorgvuldig verpakt voor verzending. De kaarsen zijn geïnspireerd door het karakteristieke Kaaplandschap, de kenmerkende levenslust van de makers en de culturele tradities van het land. De kaarsen bevatten enkel de beste kwaliteit kaarsen was, lontjes uit natuurlijke materialen en niet-giftige verfstoffen.