Laatste nieuws

Paaseieren waar je niet genoeg van krijgt

Nou, nog één keer dan iets over paaseieren. Behalve de glazen eieren en de kaarsen in een eivorm hebben we ook nog eitjes van capiz maar ook mooie houten eitjes. Die handgemaakte houten eitjes komen uit de Filippijnen en zijn van het merk Kinta. Ze zijn gemaakt van Pagantu-on en Gmelina hout. Dit zijn snelgroeiende bomen en niet inheems in Filippijnen. De houtsoorten zijn licht van kleur en relatief zacht van structuur. Deze houten eitjes verfraaien je paastakken met hun mooie kleuren.

Kinta 
Kinta ontwerpt, ontwikkelt en maakt collecties voor in je huis die ethische en duurzaam zijn geproduceerd. Als basis heeft Kinta een vaste collectie, maar per seizoen wordt die aangevuld met nieuwe voorwerpen. Dit volgens de laatste trends en in de eigen Kinta stijl: strakke vormgeving met originele, verfijnde accenten.
De producenten zijn voornamelijk kleine familiebedrijven waar vakmensen de producten met de hand maken. Waar mogelijk worden hierbij gerecyclede of duurzame, lokaal geproduceerde materialen gebruikt.
De medewerkers krijgen eerlijk betaald en werken onder goede omstandigheden.