Wie werken er bij Mixblik?
Vrouwen uit Eritrea, Somalië, Vietnam, Syrië, Congo, Saoedi-Arabië, Senegal en Nederland brengen hun eigen kwaliteiten, talenten én recepten mee. Samen kunnen zij zich ontwikkelen doordat werken en leren tegelijk plaatsvinden. Ook vrouwen die al het traject volgden helpen de nieuwe dames met het aanleren van diverse vaardigheden. Tussen de bedrijven door oefenen ze de Nederlandse taal en volgt iedereen een interne opleiding. Zo zijn het: Nieuwe Rotterdamse vrouwen die aan een ondernemende toekomst bouwen.
Waarom worden de gerechten in blik verkocht?
Blik is duurzaam want: 1. De maaltijden zijn lang houdbaar: De inhoud van een blik blijft een aantal jaar goed. Door verhitting wordt het product op natuurlijke wijze geconserveerd. Daar komt geen e-nummer aan te pas. Bovendien kun je een mixblik gewoon buiten de koelkast bewaren.
2. Blik is circulair: Blik wordt voor 100% gerecycled. Ook raakt het geen waarde kwijt na recycling. Het kan steeds opnieuw worden gebruikt.
3. Blik is kampioen lichtgewicht: Blik is sterk en toch licht. Het is daarom makkelijk en veilig te vervoeren. Omdat het weinig weegt, is er bovendien minder brandstof nodig.
Meer informatie op hun website: Mixblik