Laatste nieuws

Sieraden uit Zuid-Amerika en uit Nepal

Hoe verschillende werelden één geheel kunnen vormen, tonen deze sieraden aan. De armbanden komen uit Zuid-Amerika via Esperanza. Daar worden traditionele werkwijzen met moderne ontwerpen gecombineerd en voegen zo zelf al twee werelden samen. De ringen echter komen uit Nepal, zijn van Dakini, een andere bedrijf dat via Centrum Mondiaal de collectie aanbiedt. Toch kunnen de ringen goed met de armbanden samengevoegd kunnen worden, al zijn ze uit een ander werelddeel. Al deze sieraden zijn in een frisse groene/groenblauwe kleur en zijn een mooi cadeau in het begin van het jaar, als ook de natuur groener gaat worden en ontluiken. Laat jij de liefde ontluiken door iemand een mooi sieraad cadeau te doen? Of gewoon als een lief gebaar voor iemand/jezelf te kopen, kan natuurlijk ook.

 

De armbanden vanuit Esperanza
Deze worden door de eigenaar Yet via Yet Fair Jewels aangeleverd. De sterling zilveren armbanden worden duurzaam handgemaakt door gepassioneerde vrouwelijke zilversmeden. Zij hebben het ambacht al spelenderwijs van hun vader geleerd. Al jaren combineren zij het lokale ambacht met Westerse trends. Yet ontwerpt zelf ook een deel van de sieraden. De sieraden zijn hip en lieflijk in één.Zo'n sieraad mag niet ontbreken in je sieradenbezit. Bovendien worden de makers ondersteund door de verkoop van de armbanden. Yet Fair Yewels zorgt dat hun leef- en arbeidsomstandigheden verbeterd kunnen worden. Yet en de producenten hebben een goede band door regelmatige contacten, zo worden deze eerlijke sieraden aangeboden met een goed gevoel.De afgebeelde armband met kleinere kralen is de armband Parels/Calcedoon. Deze bestaat uit zilveren en calcedoon kraaltjes en 5 zoetwater parels.

De ringen van Dakini 
Karin Stevens uit Den Haag raakte na haar eerste reis naar Nepal gefascineerd door de kunst die ze zag in dat land. Ze is er daarna regelmatig heen gegaan en breidde haar netwerk uit. In 2007 richtte ze het bedrijf Dakini op en in 2012 sloot ze zich aan bij de Fairfriends. Toen die samenwerking niet meer houdbaar bleek, is ze via Centrum Mondiaal haar producten gaan verkopen. Ze werkt zoveel mogelijk samen met zelfstandige kunstenaars, waaronder zilversmeden en met kleine familiebedrijven. Veel van de producten zijn door haar ontworpen, gevormd of samengesteld.
Eén van de producenten is Raj Kaji Shakya. Karin kent hem allang, zo’n 30 jaar. Hij woont in Patan. In Nepal gaan Indiase (half)edelstenen verkopers uit Jaipur langs winkels en huizen om hun stenen aan te bieden. Samen met Raj zoekt Karin de stenen voor de ringen uit.