Laatste nieuws

Sierlijke tuin theelichten uit India

Naast de vele tuinstekers met bloemen en insecten hebben we ook tuin stekers met een mooi versierd glas erop. Hierin kun je een theelichtje doen (een echt waxinelichtje of een led lichtje). Maar ook zou je er vogelvoer of kleine plantjes in kunnen doen, dan hebben ze weer een andere functie. Je zet de steker in de grond, tussen de tegels, in een betonnen standaard of bloembak en je hebt een mooie sfeerverbeteraar in de zwoele zomeravond of donkere winteravond. Ze worden in India gemaakt en zijn door het handwerk elke keer weer anders.

 

Indiase kunst via de zijderoute naar Europa
Bij Van Verre richt men zich vooral op glaskunst uit verre landen waar door eerlijke handel de producten kunnen worden verkocht. In India worden o.a. deze theelichten in elkaar gedraaid, geslagen en gehamerd. De mystieke en antieke patronen van de metalen versieringen vol symboliek van geschiedenis en verhalen worden van vader op zoon overgebracht. De Indiase traditie wordt daarbij vermengd westerse ontwerpen. De kleine onregelmatigheden laten zien dat het handwerk is en geven het hun charme. Als jij kunt genieten van deze stalen tuin stekers, maak je de handwerkers in de ateliers blij en zij bedanken je voor je aankoop.

Onderhoud: om de stekers te onderhouden en verzorgen, reinig je ze met een droge, zachte doek en bewaar je ze op een droge plek.
 

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>