Laatste nieuws

Hét Moederdagcadeau: zeepjes van Botma en van Bennekom

De natuurlijke zepen en verzorgende producten van Botma en van Bennekom uit Arnhem worden gemaakt van biologische ingrediënten. Naast de ‘gewone’ zeepjes hebben we scrubzeep, haarzeep, conditioner en een lip- en huidbalsem. Er is zelfs een bijbehorend zeepbakje te koop.

De zeepjes zien er uit om op te eten. Maar ze zijn ook duurzaam. Bij het maken is uitgegaan van 5 kernwaarden: Kwaliteit, Duurzaamheid, Transparantie, Natuurlijke Schoonheid en Minimalisme. Alle producten worden op een verantwoorde manier gemaakt. Er wordt niet op dieren getest, ze bevatten alleen biologische ingrediënten van hoge kwaliteit, waarbij geen kunstmest wordt gebruikt. Er zijn géén synthetische toevoegingen, palmolie en plastics. Wél bevatten de zepen shea butter (karité boter), dat is juist goed voor je. Die 'boter' komt uit Ghana, waarmee vrouwen beter werk krijgen. Alle ingrediënten zijn in een begrijpelijke taal vermeld.De basis van zeep, balsem en olie is voldoende om je op een natuurlijke manier te laten stralen. Ook de verpakkingen zijn duurzaam. Eerst werden ze gemaakt op gerecycled papier, maar sinds ruim een jaar is 85% van het papier en karton uit recycleerbaar landbouwafval. Dit geeft een mooie uitstraling en is goed voor het milieu.

Hoe het begon en hoe er inmiddels gewerkt wordt 
In 2015 begonnen twee vriendinnen, Rianne Botma en Simone van Bennekom, vanuit een tuinhuisje met het maken van de zepen. Na een jaar uitproberen konden de eerste zeepjes worden verkocht. Kort daarna ging Simone een andere weg in, Rianne bleef actief met de zeep en andere producten. Haar partner Niels werkt sinds 2020 ook mee in het bedrijf. Dat is inmiddels van een tuinhuisje verhuisd naar een zeepatelier in Arnhem.. Daarnaast werken er mensen mee van de Buitenplaats van Siza. Dit is een arbeidsplek waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt werkzaam zijn. De werknemers van de Buitenplaats verpakken de producten.

Maandaanbieding juli en augustus is nu Zomeraanbieding 20% korting op het Tunesisch aardewerk

Deze zomer, zowel in juli als augustus, is het kleurrijke Tunesisch aardewerk in de aanbieding. 20% korting op alle borden,kommen,potten en schalen in diverse maten, vormen en kleuren. Maak van je tafel een zomers feest!

Lees verder>>